ARGETOIANU MEMORII PDF

Constantin Argetoianu (15 March [O.S. 3 March] – 6 February ) was a Romanian politician, one of the best-known personalities of interwar Greater Romania, who served as the Prime Minister between 28 September and 23 November His memoirs, Memorii. 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din vremea celor de ieri [Memoirs. For the Future Ones. Memories from the Times of Yesterday]. Constantin Argetoianu has 13 books on Goodreads with 71 ratings. Constantin Argetoianu’s Constantin Argetoianu Average rating Memorii, vol. I-II by.

Author: Gorn Tauramar
Country: New Zealand
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 10 June 2010
Pages: 347
PDF File Size: 7.80 Mb
ePub File Size: 5.18 Mb
ISBN: 740-9-33440-852-8
Downloads: 1335
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kebar

Alcatuit in pripa de functionari nepregatiti, conceput in liniile sale generale de un om manat numai de ura de clasa impotriva marilor proprietari, decretul lui Duca n-a zdruncinat popularitatea lui Averescu, dar a zdruncinat tam pe noile ei temelii. Ademenit de unii trepgdusi din jurul s5u inginerul Gheorghiu si altiide Pipi Negulescu si de generalul www.

Ministrul Argetoianu a surprins scena si i-a imputat-o public lui N.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Guvernul Vaida din decembrie a fost parca alcatuit si condus dintr-adins ca sa lase anarhia sa se intinda peste tot. M-am dus apoi drept la Averescu si 1-am intrebat cum a putut sa memoriu lase ademenit o clipa de asemenea farsori si de asemenea proiecte.

Am asistat si eu la asemenea defilari, ca toata lumea, si-mi aduc arninte de impresia pe care mi-au facut-o: Gazeta pus5 in picioare, rn-am pus pe organizatia Capita lei i a Orli intregi. Domnule Argetoianu, eu nu sunt om s5-mi schimb pkerea dintr-o zi pe alta, ma cunosti M-am sculat atunci, si foarte abatut, dar hotarat si eu, am incheiat: Sunteti dintre cei care, pe baza a dou5 rinduri scrise, trimiteti pe cineva la spfinzuraloare.

  ENCEFALITIS EQUINA DEL OESTE PDF

Gen er lA ver argetoiianu Nr.

Fata de micul numar de ale0 liberali, toate planurile lui Ionel Bratianu s-au naruit pe loc. La cutite cu Nistor, convins c5 nu putea obtine lucru mare numai in limitele unei activit5ti politice locale, Dori Popovici a priceput indata ca. Era gata s5 inmulteasc5 aceste locuri, prin numiri masive de functionari din s5nul Adunkilor Legislative.

Mihalache, lucra pe facute in Ministerul sau, pe acute si cu ura de ura argetoian trebuia sa-1 duca la proiectul de lege care a deterclasa in san argtoianu la inceputul lui martie, prabusirea intregului Guvern din care facea parte. Contrariu firii mele, nu vedeam limpede ce trebuia sa fac.

Argetoiznu n-a stiut niciodat5 s5 vorbeasc5 poporului, nici sa-i deschid5 inima sa, nici s5 se apropie de a celor multi si obiditi. Golescu Epureanu Vernescu C.

Am gasit pe batrarml utopist inecat in barba lui si am fost nurnaidecat cucerit, de mu, nu memirii teoriile pe care mi le-a expus si pe care le cunosteam pe de rost. La Averescu am g5sit pe Take Ionescu.

Eraori bi largetoianu memorii bi l! Erau de fat5 deputati. Mici-marile deosebiri intervin acolo unde opereaza inevitabilul subiectivism, inerenta patima politica, partizanatul ideologic. Memoii abandona de fiecare data si trecea la combinatii” mai practice menite sa-lduca mai repede si mai sigur la o cat de discutabili satisfactie a pripitei sale ambitii.

Here are your back rooms: Tacticos si metodic, in cariera argetouanu militara ca si in cea politick el a fost omul planurilor mig5los preg5tite. Memori doua exceptie am facut-o pentru Bucovina i pentru lancu Flon- dor. Bucurestiul, mai greu de cucerit era lasat pentru mai tarziu, dupa ce s-ar fi pipait pulsul 1 La Camera vacantele se complectau prin numirea deputatilor supleanji. Am primit Ministerul de Interne, ca o incercare. S-ar fi format in acest caz tin Guvern Averescu-Maniu, sau Averescu-Vaida in care, in loc sa conduc5 ardelenii neexperimentati, argwtoianu fi condus noi.

  COLOR STRUCK ZORA NEALE HURSTON PDF

Mack en sen 1 Lanr. Oras de duzi- na, catarat pe un deal, cu aspecte provinciale austriece la centru, cu mahalale tot atat de spurcate ca ale noastre la perifierie Cernautiul nu adapostea decal ovrei, ruteni si nemti.

Dup5 ce am srar- sit, a stat un moment pe g5nduri, apoi a Mat s5 cad5: Argetoianu followed Averescu into opposition to the Ion I.

Reamintesc aci c5 dupg constituirea Camerelor, Vgitoianu si-a dat demisia, ca sA fac5 loc unui Gu- vern parlamentar si cg dup5 nesfgrsite negocieril, dupg refuzul lui Maniu care, pretextand ocupa’rile sale in Ardeal unde prezida Consiliul Dirigent, a impins inainte pe fratele Alexandre, s-a aleatuit Guvernul Vaida.

Adresdndu-se deputatilor din rdndurile minoritatii. Batrana Sutu cu balatul Elizei, Constantin, locuiau alta parte a palatului. Dotia cai ii stateau inainte: Am inchiriat alt apartament in strada Academiei, colt cu Bulevardul, la etajul intai, pentru clubul Ligii.

Books by Constantin Argetoianu (Author of Pentru cei de mâine)

Prim-ministrul desemnat a oferit generalului Ministerul de Interne si Inca citeva portofolii, dar numai pentru membrii Ligii, ca nu cumva generalul s5 scoata pe Take Ionescu din cutie. Memroii, am adormit far5 s5 decid nimic si am amanat totul pe a doua zi. Iorga uita un singur lucru 0 anume ca nu era vorba de o criza politica obimuita. Numirea lui avusese darul s5 exaspereze pe Iancu Flondor, ministru fara portofoliu, care sperase s5 fie ins5rcinat el cu interimatul presedintiei.

Chiorascu, iar pe banca ministeriala se aflau prim-ministrul Al.