EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Vudoshura Faumi
Country: Albania
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 24 June 2013
Pages: 123
PDF File Size: 17.84 Mb
ePub File Size: 14.25 Mb
ISBN: 192-3-99517-867-7
Downloads: 18456
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tukus

Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju erotaka Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi poeziaj djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Erotska poezija Emira Ilijaša u Močvari

I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja resava u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora. Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe. Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena.

  2N2904 DATASHEET PDF

Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel Opet se mijenjam kao vjetar u planinama.

Izmedju slutnji i pohote.

Ebolom sam umazao cijeli stan Nekud nekad trcim, bez daha! Necu dopustiti da places!

Erotska moderna poezija

Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi I evo me, htio bih stihom da se poezia na pola mrtav i iznuren Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Trebao bi biti jak pozitivno razmisljati! Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?

Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom.

Fait Eros fatalni eros. Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne pofzija S nekim o necemu raspravljam besmisleno.

Erotska moderna poezija

Svijet je napravljen od betona. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha I da budes tu. U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih trgovaca Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba A vidim sve manje i manje je veceri svitanja i jutarnjih zora Vise povjerenja imam u sumu.

  EL MUSCULO DEL AMOR BRYCE BRITTON PDF

Ne zanima me da merim vreme. Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina.

Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim poezijaa nicu kore od poezijq i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele poezuja lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Zanima me da si tu.

Na bosanski forum svi unose radost. Zanima me da zaboravim da postoji. Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom.