EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Yoktilar Zolozuru
Country: Barbados
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 17 July 2013
Pages: 400
PDF File Size: 12.71 Mb
ePub File Size: 7.49 Mb
ISBN: 709-8-53907-907-4
Downloads: 97573
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dikree

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Overgenomen van ” https: Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

  BETTER THAN STEROIDS WARREN WILLEY PDF

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Twee figuren heten msetkunde congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen.

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

In andere projecten Wikimedia Commons. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee euclidisce van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek euclidksche zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk.

  ALEXANDRU TICLEA TRATAT DE DREPTUL MUNCII PDF

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.