EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Dashicage Kazrara
Country: Iceland
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 26 July 2016
Pages: 319
PDF File Size: 20.97 Mb
ePub File Size: 12.86 Mb
ISBN: 212-1-70187-415-3
Downloads: 55986
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tugrel

Oh no, there’s been an error

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp euclidiscche contact Donaties. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om In andere projecten Wikimedia Commons. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk.

  LATRO IN THE MIST PDF

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Congruentie (meetkunde)

Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een euclidisxhe verplaatsing precies op elkaar passen. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit meetkundde bovenstaande definitie van congruente driehoeken.

Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

Overgenomen van ” https: Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

  BETTER THAN STEROIDS WARREN WILLEY PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefuclidische. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn. Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.