KLEURCODE WEERSTANDEN PDF

Een kleurcodering is enerzijds een manier om veel van de kleuren in de In de elektronica worden weerstanden, en soms condensatoren, dioden en spoelen. D E G R O N D B E G I N S E L E N van de E L E K T R O N I C Read more about stroom, schakeling, proef, klem, weerstand and gaat. Please leave a review/rating!!! *** *** Like the app? Please consider buying the Donate version *** The app does NOT support detection of resistors on PCBs yet .

Author: Zolotaxe Fenrisho
Country: Swaziland
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 15 October 2015
Pages: 167
PDF File Size: 2.52 Mb
ePub File Size: 13.66 Mb
ISBN: 584-6-21125-515-7
Downloads: 13320
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrile

Op naar een samenleving die op een duurzame manier voorziet in haar eigen energie. Hoi Pierre, De buizen die ik in dit artikel gebruikt heb zijn buizen die nog aan beide zijden hun power aangeboden moeten krijgen. They are not damaged by heat when soldering, except for one unusual type polystyrene. Verder heb je de buizen die aan beide zijden gevoed moeten worden. It is easy to find the value of electrolytic capacitors because they are clearly printed with their capacitance and voltage rating.

Na verwijdering staat er dus de volledige netspanning over de led-TL, loopt er meer stroom en zou deze feller moeten gaan branden. Links zie je de starter. De starter moet eruit, omdat anders de led-TL bij het aanschakelen teveel hoge spanningspieken te verduren krijgt.

Condensator waarden kunnen vaak klurcode vastgesteld worden want er ijn veel verschillende types met verschillende labeling. Deze werken door het weghalen van de starter. It would be pointless to make,and so on because for these values 10 is a very small difference, too small to be noticeable in most circuits and capacitors cannot be made with that accuracy.

It is impossible to reduce their capacitance to zero, so they are usually specified by their minimum and maximum values, for example pF. Alvast bedankt voor de reactie.

De weerstand van de ledbuis is bijna poor resitief en daardoor klrurcode er alsnog ongeveer V AC overheen.

Bestel Weerstand 10K Ohm – 5 stuks eenvoudig en snel online op Iprototype

Er zijn tegenwoordig led TLs die slechts aan 1 kant gepowered moeten worden. Tevens geef ik de meetresultaten.

  LIBRO EL GRAN MEAULNES PDF

Er is geen knippering, en er is ook geen bromtoon wanneer je dichtbij de led-TLs komt. Dus aan de ene kant de ene zijde van de V en aan de andere kant de andere zijde van de V. Verder knippert de led-TL ook niet, wat je wel zag bij de gewone TL vooral wanneer je niet direct naar de TL kijkt kelurcode er een beetje langsaf kijkt.

Wanneer je nu de led-TL buis erin steekt en zet de schakelaar aan, dan gaat meteen de led-TL buis licht geven. Klfurcode de starters moeten vervangen worden door kortsluitingen of een zekering.

De eerste ervaring is positief, van zowel mijzelf als van mijn vrouw. Ze doen het goed nog steeds goed weerstansen, avond en nacht 7 dagen per week.

Dit kortsluiten kun je doen met een kortsluitstarter. Haal ik er 2 weerstnden starters uit, blijven er ook gewoon 2 lampen branden. Ik wil dit doen door de starters te vervangen door Dummy starters. Bij mij hangen allemaal dubbele bakken. Email wordt niet gepubliceerd verplicht. To produce a sensible range of capacitor values you need to increase the size of the ‘step’ as the value increases.

Alleen de kleur voor kantoor is persoonlijk. In mijn geval waren de TL-bakken voorzien van een kelurcode huls, die ik er vanaf kon halen door met een schroevendraaier. De led-TLs hebben de mogelijkheid van een lange levensduur, vermits de leds niet te warm worden en vermits een goed design van de voedingsunit aanwezig is met robuuste componenten die niet overbelast worden.

Colour coding of resistors

Een krachtige collectie van electronische tools en referenties. In het plaatje is A de buis met F interne verwarmingsvoetjes. Maar vooral ook de investering is pittig.

Modern tantalum bead capacitors are printed with their capacitance and voltage in full. Natuurlijk geen acceptabele situatie, wanneer aangenomen wordt dat u de ledTLs wel goed heeft aangeloten.

Verder haal je de starters eruit. Choose the ring-colors and get the resistance – Detect multiple resistors at once – Exposure compensation – Manual tuning of different color-tendencies. Hoi Pierre, ik heb een kleine update toegevoegd aan het artikel, waarbij ik je terecht opgemerkt punt uitleg. Toch is het beter om ook de ballast uit het elektrische circuit te halen. Doe je dit, dan gaat de gewone TL inderdaad weer aan, en zal vlug daarna doorbranden, omdat de ballast niet meer in het circuit zit die de stroom limiteert.

  ASPMAKER TUTORIAL PDF

Note that there are no gaps between the colour bands, so 2 identical bands actually appear as a wide band. Sometimes the multiplier is used in place of the decimal point: Ik heb iemand geholpen om de na de vervanging van TL door led-TL het voorschakelapparaat te verwijderen.

De led-TL geeft meer licht juist onder de TL zelf. The E3 series 3 values for each multiple of ten 10, 22, 47, De test van deze meneer is goed.

Nu de kap terug en je hebt de TL bak aangepast voor de led-TL buis.

Kleurcode Condensatoren

En ja, je hebt gelijk, bij buizen met een aansluiting van de V AC aan 1 kant van de buis, moet de starter vervangen worden door een doorverbinding. Ik heb een dubbel armatuur. Echter tegenwoordig is volgens mij verplicht dat de buizen werken dmv aansluiting aan 1 kant, dus de fase en de nul in dit geval bij deze buizen, aan 1 kant. In dat geval moet je zorgen dat er bij iedere buis afzonderlijk aan 1 kant de zwarte schakeldraad komt en aan de andere kant de blauwe nuldraad. Small value capacitors are unpolarised and may be connected either way round.

Daarmee bespaar je het verbruik van de ballast dat is niet veel meer, wanneer de led-TL aangesloten wordten ben je er zeker van dat de juiste voedingsspanning op de led-TL komt te staan.

Led tl knippert echter. Opletten voor vervanging Led TL.